Missa inte New York

Att besöka New York är mångas drömresmål. Staden är ett bra resmål under hela året men högsäsongen är mellan september och oktober. Då är också hotellpriserna som högst. Kring jul är stämningen också verkligen på topp i New York. Då julpyntas det och staden dekoreras med julsaker. New York är föga förvånande en perfekt stad för julshopping.

New York på natten

Under sommarhalvåret är temperaturerna mestadels behagliga i New York, under den riktiga högsommaren kan det dock bli en tryckande värme mellan de höga byggnaderna, så se till att du är beredd på det om du vill åka då. Priserna på hotell är dessutom fortfarande rätt hyfsade under sommaren.

Besök en stadsdel i taget

När du åker till New York är det bästa att besöka en stadsdel per dag och verkligen ta dig tid att utforska parker, affärer och caféer. Många som besöker New York brukar bo i området runt Times Square som ligger i stadsdelen Midtown. På så sätt har man nära till det mesta.

I New York finns det förstås en hel del sevärdheter, så du kommer ha svårt att hinna med alla – hur bra du än bor. Reseguiden har en del bra tips om vilka platser som är roliga att besöka under din vistelse i staden. Empire State Building är givetvis ett av ställena som är ett måste att besöka om du reser till New York för första gången. Se till att vara där tidigt på morgonen, senare på dagen blir köerna väldigt långa. Frihetsgudinnan är en annan populär sevärdhet som många vill besöka.

Ta del av kulturlivet

Är du kultur- och musikintresserad är Broadway ett måste när du besöker staden. Tänk att se succémusikalen Mamma Mia! I New York. Musikalen är baserad på Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik från tiden med ABBA. Själva handlingen i musikalen utspelar sig på en grekisk ö och många kända låtar från ABBA:s storhetstid utlovas.

Naturligtvis finns det en hel del muséer du kan besöka också, som till exempel barnens egen favorit, Museum of Natural History eller varför inte besöka det jättelika konstmuseet The Met? På taket har man en underbar bar där du kan njuta av ett glas mousserande och se ut över staden.