Åk på charter ännu billigare

Vill du komma iväg på semester och känna att ni har gjort ett riktigt kap med resan? Då är charter det bästa valet och genom några små knep kan resan bli billigare än du trodde. 

Våga vänta

Ju närmre inpå avresedatumet som du väljer att boka, desto billigare kommer biljetten att vara. Ha väskan packad och passet redo, om det är möjligt. Bor du inte i Stockholm kan du boka ett hotell i några nätter i huvudstaden. Det är nästan alltid billigare att åka från Stockholm än någon annan flygplats, så det är bra att hålla sig i huvudstaden. Och om det inte dyker upp några passande resmål, har ni fått bo fint och haft en liten minisemester i huvudstaden.

Välj udda datum

Försök att ta ledigt på datum när väldigt få åker utomlands på charter. Bäst pris får du före och efter stora lov och helger. Kanske kan ni komma överens med chefen att jobba storhelgen och istället få några dagar ledigt nån annan vecka?

Köp inte ett paket

Det är lite mer krångligt, men billigare. Istället för att köpa en paketresa, köp bara en flygstol. Det är mycket billigare och du har större valfrihet när det kommer till boende. Det finns alltid plats att på bo, så man behöver inte vara orolig. Och gillar man inte första boendet kan man leta runt efter något nytt.

Strunta i trenderna

Undvik resmålen som alla pratar om i år och välj ett annat mål. Priserna för de populära resmålen kommer vara mycket högre. Om tidningarna och kompisarna bara pratar om Costa Rica, då kan ni titta på resor på Mallorca eller Malta istället.

Jämför alltid

Jämför hela tiden, en prisklass låter bra men den kan vara ännu bättre på en annan plats. Se också till att rensa historiken i din webbläsare med jämna mellanrum. Vissa flygbolag sätter cookies i din historik som gör att du får se ett dyrare pris andra gången du besöker för de tror att du är mer benägen att boka en resa andra gången. Om du rensar historiken och dina cookies varje dag kommer du vara säker på att få se de billigaste alternativen de har.