Klassiska chartermål

Är det någonting vi svenskar älskar mer än allt annat så är det att åka på en charterresa till något soligt land och komma bort från kalla och trista Sverige. Här tänkte vi därför titta lite närmare på några av de mest klassiska chatermålen.

Mallorca

Frågan är om inte den spanska ön i västra Medelhavet är det mest klassiska av alla klassiska chartermål. Det var dessutom hit som den första svenska charterresan gick i april år 1955. Den stora tjusningen med Mallorca är att det är ett resmål som verkligen passar alla, från Palmas intensiva nöjesliv till familjevänliga Alcudia.

Kreta

Kreta tillhör precis som Mallorca de riktigt klassiska resmålen för svenska charterturister. Förutom härliga stränder finns på den grekiska ön också mycket historia och mytologi som härstammar från Antiken, bland annat den gamla staden Knossos. En fördel med Kreta är dessutom att det går att åka hit året om tack vare det konstant varma vädret.

Thailand

Även om Thailand kanske ännu inte är ett klassiskt resmål i paritet med Mallorca eller Kreta så är det frågan om det inte kommer att vara det om några år. Under de senaste årtiondena har Thailand med resmål som Phuket, Khao Lak och Koh Samui verkligen blivit en favorit för oss svenskar, vilket bland annat avspeglar sig i att 350 000 svenskar varje år åker till Thailand.