London

London är en stad som har ett otroligt stort utbud av allt – vare sig det gäller nöje, kultur eller sevärdheter. Det är en stad som har mycket historia och även många viktiga byggnader och monument som är intressanta att ta en titt på.

London

Musikaler

London är en av de städer som är mest känd för att ha en stor musikalscen med ett brett urval. Ta möjligheten att se några av de mest kända musikalerna utförda på ett fantastiskt sätt. Några rekommendationer är We Will Rock You, Billy Elliot, The Lion King eller varför inte som svensk välja Mamma Mia! Du kan bland annat boka biljetter direkt på Go Music Travel, där finns enkla biljetter och även skräddarsydda paketresor med både resa, hotell och musikalbiljetter.

GO Music Travel har dessutom nyligen gått ut med att man blir partner med Wembley Stadium. Detta innebär att man kan erbjuda sina kunder ett större utbud av biljetter till stora evenemang på en av världens mest kända evenemangsarena. Man kan helt enkelt erbjuda biljetter till världsartister som kommer på besök i London.

Sevärdheter

Här kommer tips på några måsten att se om du besöker London;

  • Vaktskiftet vid Buckingham Palace – en trevlig och intressant aktivitet.
  • Camden är ett område som sedan länge varit känt som något av ett konstnärs- och bohemområde. Här finns det många spännande marknader och konstnärer som ställer ut sin egen konst.
  • Speakers’ Corner i Hyde Park är en intressant plats med lång historia. Här kan vem som helst basunera ut sitt budskap eller sina idéer. Här har bland annat George Orwell, Karl Marx och Vladimir Lenin hållit tal. Den bästa tiden att besöka Speakers’ Corner är på söndagsförmiddagarna.
  • Trafalgar Square är ett välkänt torg som ligger beläget i de centrala delarna i stadsdelen West End. Torget stod färdigt 1945 och har fått sitt namn efter slaget vid Trafalgar och är också ämnat som ett minnesmärke för detta.

Mat

London är en stad som kryllar av matkulturer från hela världen och ofta blandas dessa samman med den brittiska vilket blir till en intressant mix. Här kommer två heta tips;

  • Borough Market söder om tunnelbanestationen Tower Bridge är ett hett tips ifall du är intresserad av mat. Här finns alla möjliga sorters maträtter och det går enkelt att blanda.
  • Se till att boka bord på St John som erbjuder en unik brittisk kulinarisk upplevelse där det serveras lite mer ovanliga rätter så som ekorre och duva. Boka så fort som möjligt.

Fotboll

England är vad man brukar kalla för fotbollens självutnämnda hemland och London kan nog sägas vara huvudstad i sådant fall – om du inte frågar fans från exempelvis Manchester eller Liverpool. I London finns fotboll på alla nivåer att titta på, inte minst den absoluta toppen, alltså Premier League. Här finner du exempelvis lag som Chelsea som spelar på Stamford Bridge i stadsdelen Fulham. Här finner du även Tottenham Hotspurs som spelar på den klassiska White heart lane, Arsenal som spelar på Emirates stadium – ja listan kan göras lång på storlagen du kan titta på i London.

Något som brukar vara en favorit bland fotbollsintresserade förutom att just titta på matcher, är att gå på guidade turer på någon av arenorna. Det brukar vara en spännande upplevelse där man oftast till och med får följa med in i omklädningsrum och promenera i spelargången där stjärnorna går ut till de stora matcherna.