En tripp till Paris

Har du börjat spana inför nästa äventyr? Då är chanserna stora att du redan sitter och letar efter solresor i något tropiskt land. Det är ju förvisso aldrig fel, man blir sällan besviken på en resa av det slaget. Men för den delen så ska man inte glömma bort vad Europa har att erbjuda när det kommer till spännande resor. Vi tänkte därför prata lite om ett resmål som har mycket att erbjuda och inte ligger alltför långt bort, nämligen Paris.

Något för de flesta

När man ska ge sig iväg på en resa med sina vänner så kan det vara svårt att hitta något som passar hela gruppen. Någon vill kunna vandra i vacker natur, någon vill prova spännande mat, någon vill bocka av alla sevärdheter så snabbt som möjligt, listan kan göras lång. Paris har fullt av saker att erbjuda oavsett om du vill äta gott, upptäcka eller kanske kolla på konst? Är man intresserad av det sistnämnda så lär man inte bli besviken. Besöker man louvren så hittar man den berömda målningen Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Inte så dumt va? Louvren är dessutom hem till runt 30 000 andra föremål som garanterat kommer tilltala den med ett konstintresse.

Mat och shopping

Känner du att reskassan ligger och bränner i fickan? Inga problem. Paris har ett fantastiskt utbud av restauranger och butiker. Galeries Lafayette är ett av många stora shoppingcenter, förutom att du hittar bra shopping där så är det även känt för att vara otroligt vackert. Har du turen att befinna dig där vid juletid så kommer det bli en upplevelse utöver det vanliga.

Restid

Tittar man på bilder tagna i Paris så blir man nästan förvånad över att det inte ligger på andra sidan jorden. Faktum är att man kan ta sig dit på strax över 2 timmar om man flyger direkt från Stockholm. Fördelen med den korta restiden är att Paris även lämpar sig för weekendresor.