Storstäder

Finns det något härligare en att besöka en riktig storstad med många intressanta sevärdheter och hög puls? Troligen inte. Av den anledningen tänkte vi här titta lite närmare på vilka storstäder i olika delar av världen som kan vara spännande att besöka.

Brittiska öarna

På de brittiska öarna finns gott om spännande storstäder att besöka. Förutom världsmetropolen London, som näst intill är ett givet resmål om man inte varit här sedan tidigare, finns här även de bägge skotska storstäderna Glasgow och Edinburgh, bägge med mycket att se, framför allt i form av olika historiska landmärken.

Medelhavet

Kring Medelhavet finns en rad storstäder av varierande karaktär som kan vara intressanta. Är man historiskt och kulturellt intresserad är städer som Rom, Aten, men också Istanbul bra alternativ. Är man mer intresserad av shopping och nöjesliv kanske städer som Barcelona och Milano kan vara någonting.

USA

På andra sidan Atlanten vimlar det av spännande storstäder och ingen är väl mer spännande än New York där man hittar i princip allting från museer till shopping i världsklass. Även på den amerikanska västkusten finns ett antal storstäder, som är värda ett besök, framför allt San Francisco och givetvis Los Angeles.