Amsterdam

Amsterdam är en stad med många ansikten. Det är framför allt en mysig stad som är perfekt för att strosa omkring i för att sedan slinka in på något litet café i en trång gränd. Det är också en stad som är känd för sitt nattliv med ett stort urval som passar alla åldrar och personligheter. Oavsett vad syftet är med din resa hittar du något spännande att uppleva här.

Amsterdam är den perfekta weekend staden som har allt, en stad som har mycket att erbjuda. Ett tips är att boka in en resa nu till våren för att se hur fantastisk staden ser ut när alla vårblommor slår ut. Ett hett tips då är att besöka den fantastiska blomsterparken Keukenhof. Det är världens största blomsterpark och är sannerligen en färgsprakande upplevelse. Under april och maj är parken öppen och har då över 800 000 besökare. Efter det finns det mycket kvar att upptäcka, museer, affärer och små restauranger på alla små gator och hörn.

Amsterdam

Amsterdam är också den perfekta staden att upptäcka på cykelsadeln och är en väldigt cykelvänlig stad med sina cykelbanor och parker. Nederländarna har en intressant matkultur och det finns någonting för alla. Ett restaurangtips är La Place och tack vare att restaurangen praktiserar självbetjäning är priserna låga.

Ett populärt besöksmål är Anne Franks hus där hon skrev sin berömda dagbok innan hon blev bortförd till ett koncentrationsläger. Ett besök där är sannerligen gripande och en påminnelse om de mörkare delarna av Europas historia. Du kan också åka till Waterloopleins loppmarknad där du kan hitta det mesta. Det finns många olika stånd för såväl skor som kläder. Här kan du hitta sådant du aldrig ens visste fanns – perfekt om du är på jakt efter lite ovanligare souvenirer till de där hemma. Du kan ta en båttur längs kanalerna och titta på alla de vackra byggnader som omringar vattnet och njuta av att vara på en båt i mitten av staden.