Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria är ett av de mest klassiska charterresmålen i svenskens charterhistoria. Ön är den största av de som räknas till Kanarieöarna, det är också därför som folk i allmänhet också brukar tro att Gran Canaria och Kanarieöarna är samma sak. 

En speciell plats

Gran Canaria är en speciell plats av många olika anledningar. Exempelvis så har den trots sin ringa storlek, fyra olika klimatzoner. För att vara mest solsäker så är det till sydkusten man ska bege sig, där den mest kända platsen troligtvis är Playa del Inglés, med sin härliga strand och myllrande nattliv.

Att se och göra på Gran Canaria

Gran Canaria kallas ofta för en minikontinent just på grund av variationen i klimat och landskap som vi tidigare nämnde. På norrsidan är klimatet mer tempererat och likt det vi har här hemma i Sverige, även om det inte givetvis inte är några snöoväder, men däremot mycket gröna områden – något som den södra delen inte har nästan alls. Här är det istället varmare och mycket fler soltimmar. Vänder man istället åt väster så kommer man till ett mer bergigt och varierat landskap. På den östra sidan är det platt tätt med stränder.

Något man inte får missa när man besöker Gran Canaria är den stora bananodling som finns här. Besöker man denna så kan man dessutom få sig en smak av deras berömda bananlikör. Och på tal om det växlande klimatet så finns det en dagstur med buss man kan åka med på som brukar utgå ifrån Puerto Rico, som tar er igenom alla fyra klimatzonerna – en riktigt häftig upplevelse.

Åker man västerut till Arguineguin i Mogáns kommun så har man möjlighet att besöka den stora marknaden som hålls där varje tisdag. Där kan du hitta både det ena och det andra vill vi lova. Något man heller inte får missa är givetvis öns huvudstad Las Palmas, där du såväl som en livlig stad med massor av saker att hitta på, också finner den vackra stranden Las Canteras, som faktiskt ligger precis i mitten av stadsbilden.