Innan man bokar resan

Alla reseplaner bör göras med en hel del eftertanke. Förhastade beslut kan ge oförutsägbara konsekvenser och kosta mer i slutändan. Här kommer några tips på vad man ska tänka på innan man bokar en resa.

Var försiktig med att boka andras biljetter

Planerar man en resa tillsammans med andra är det ofta praktiskt att boka alla biljetter på samma kort kan man ju tycka. Men detta är bara något man bör göra för direkta familjemedlemmar som bor i samma hushåll. Anledningen till varför är att saker som bagage- och avbokningsförsäkring endast gäller för dessa personer. Bokar man en väns biljett på sitt eget kort och de helt plötsligt får förhinder får man inte tillbaka pengarna för den biljetten.

Jämför alltid priset

Bara för att man åkt med ett flygbolag tidigare och de hade ett riktigt bra pris betyder inte att de kommer vara billigast nästa gång. Inte ens om man reser till exakt samma plats. Ett tips är att använda sajten Avionero som direkt visar det billigaste priset för den valda destinationen och datumet man valt. Då kan man också snabbt byta datum och se hur priset förändras. Tänk och på att bekräfta att bagageavgiften ingår i priset. Detta kan bli en otrevligt överraskning annars.

Kolla avgångs- och ankomsttiderna

Billigt är så klart bra, men det är kanske inte alltid det bästa alternativet. Att resa till något som London är ofta billigare om man tar ett flyg sent på kvällen. Men då kommer man ju också behöva boka en extra natt på hotellet och helt plötsligt kanske det inte är så stor skillnad på priset när man räknar hela resan. Är det också mellanlandningar inblandat kan väntetiden ibland vara så lång att man måste övernatta på flygplatsen, vilket få nog vill göra.