En biljett till Malta, tack!

Malta är en underbar plats för den som vill hålla sig inom Europas gränser men fortfarande uppleva värmen. 

Malta består egentligen av många öar och en historia som sträcker sig bak 7000 år. Under denna tid har många civilisationer lämnat sina spår, vilket har gjort att Malta har utvecklats till en mångkulturell stad som tar sitt arv från många olika håll.

Malta är en republik sedan 70-talet och blev medlem i EU 2004 så det är lätt att resa mellan öarna och hemlandet samt att Malta har euron som sin valuta sedan 2008. Officiellt talas det maltesiska och engelska på öarna och tack vare den stora turismen är det inga problem att ta sig fram på engelska. Många talar även italienska tack vare att ön ligger nära Italien.

Malta har blivit en gigant när det kommer till utländska företag. Tack vare lägre byggpriser, lägre skatter, vackert väder och att Malta erbjuder kasinolicenser har stora företag som Betsafe och Scandistaff har valt att etablera sig här. På Malta finns det många stora spelbolag och även bra chanser att få arbete om man blir förälskad i landet och vill stanna kvar.

I det här landet kan du ägna dig åt det mesta. För den som gillar att sola och bada finns det självklart många stränder med sköna temperaturer i vattnet. Även på hotell kan man bada eftersom många har sina egna pooler. Är man hellre intresserad av historiska monument och kulturer så finns det som sagt historia så det räcker och blir över. Landet passar barnfamiljer likaväl som de partysugna eller äventyrslystna. Det gäller bara att söka sig till rätt del av öarna.

Den anordnas ett flertal evenemang under hela året och det är alltid kul att pricka in semestern under en av dessa. Under februari håller de en årlig Karneval i Valletta, huvudstaden, som innehåller allt man kan tänka sig. Malta Arts Festival pågår i tre veckor och är en stor hyllning till alla former av konst. Festivalen brukar börja i slutet av juli och pågå in till mitten av augusti. Här finns ett späckat schema med dans, konst, musik och teater både på gator och för biljettköp.

Kort och gott kan man säga att alla borde besöka Malta en gång i sitt liv, antingen för semester eller för att testa på att jobba i de varmare breddgraderna!