Egypten

Få ställen i världen har en så sägenomspunnen historia som Egypten. Här får resenären möjlighet att uppleva historiens vingslag i en miljö som även erbjuder rekreation och nöje. Sandstränderna är fantastiska och vattnet kristallklart.

Egypten är ännu ett omtyckt resmål med en rik historia och många sevärdheter som bara väntar på att upplevas. Nilens livgivande vatten har gett de närliggande områdena en fantastisk bördighet och ett djurliv som är svårt att hitta någon annanstans i världen. Utbudet på upplevelser och sevärdheter är stort och den låga prisnivån ger en extra tillgänglighet till oförglömliga semester upplevelser. Här får man möjligheten att uppleva ett av världens sju underverk, Cheopspyramide. Men även Sfinxen, gudarnas dal och många andra fantastiska sevärdheter. Varför inte boka in en romantisk ökensafari eller snorkla bland korallreven i världens klaraste vatten.

Hurghada

Här kan man hitta allt som man vill ha med för en riktigt lyckad solsemester. Fina vidsträckta sandstränder, korallrev som bjuder in till överväldigande snorklingsupplevelser.  En gammal stadskärna med historiska byggnader, mattbutiker och gatumarknader. I ”Downtown” Hurghadas äldsta statskärna  kommer man rätt in i det egyptiska vardagslivet med mattbutiker och gatumarknader. Men här finns även ett myllrande nöjesliv och sandstränder.

I Sekkala är tempot lite högre men här kan man hitta tillfällen till shopping och äta spännande maträtter i någon av restaurangerna. Området Nya Hurghada  bjuder på en palmaveny som är sju kilometer lång och omgiven av barer, småbutiker och restauranger.

Sharm-el-Sheikh

Det här är ett relativt nytt turistområde. I början av 1900- talet så var Sharm-el-Sheikh en beduinby. Men dess klara vatten och fina sandstränder lockade snart besökare från hela världen. Idag är Sharm-el-Sheikh Egyptens mest kända semesterort. Orsakerna till detta är flera, men att man här får tillgång till världens klaraste vatten lockar många dykentusiaster. Här finns det över tusen olika fiskarter och levande korallrev. Dessutom är det lätt att rese vidare till många av Egyptens större sevärdigheter härifrån.

De politiska oroligheterna i Egypten de senaste åren gör att man behöver kontrollera om det är säkert att semestra i de områden som man planerar att fara till. Utrikesdepartementet är en tillförlitlig källa som man kan använda sig av om man känner sig osäker på säkerhetsläget i landet.