Det bästa med London

London är en stad som man aldrig tröttnar på. Shoppingen, pubarna, fotbollen och maten (jo faktiskt – var äter du annars god fish and chips?) är många av anledningarna till att svenska turister fortsätter att återvända till denna fantastiska stad om och om igen.

Buss i london

Du kan inte prata om shopping i London utan att nämna Oxford Street. Men om du inte har lust med att trängas med stressade Londonbor och turister så finns det andra alternativ. Covent Garden bjuder på ett varierat utbud av både kända butikskedjor och mindre lokala butiker. När du fått ut det mesta av din shopping här kan det vara läge att ta sig till Piazza och Market Hall, där det finns många mysiga caféer och restauranger.

Många anser att det bästa med London är dess marknader. På Portobello Market i Notting Hill är säljs det allt från kläder, smycken till grönsaker och antikviteter. Camden Lock Market som är stadens mest populära marknad har öppet året runt. Men det är nog bäst att komma hit under en veckodag om du vill slippa trängseln under helgerna.

För dig som älskar fotboll går det inte att resa till London utan att se en Arsenal-match på Emirates Stadium. The Gunners, som klubben också kallas, tillhör en av storklubbarna i Premier League. Matchbiljetterna tar oftast slut väldigt snabbt, vilket inte är svårt att förstå när klubben genom åren har haft spelare som Thierry Henry och Lukas Podolski i truppen. Vill du ha hjälp med att boka biljetter och hela resor till en Arsenalweekend är researrangören GO Sport Travel en av Arsenals få officiella samarbetspartners i Sverige. De erbjuder fotbollsresepaket som inkluderar flyg, hotell och matchbiljetter.

De senaste åren har pubarna i London fått ett riktigt uppsving med hjälp av den senaste trenden, gastropubar. Ställen som Harwood Arms i Fulham har blivit tilldelade en Michelinstjärna. För dig som gillar Gordon Ramsey och Jamie Oliver, är The Narrow och en Olivers många restauranger värt ett besök.